Home

Verkoopstylist/ Lifestyle-adviseur

Verkoopstylisten kom je tegen bij makelaarskantoren, de betere meubelzaken, designwinkels, interieurspeciaalzaken, tuincentra, openhaarden- en verlichtingwinkels, woonwarenhuizen. Evenementenbureaus en (TV)producenten maken ook gebruik van lifestyle-adviseurs.

De adviseur heeft enige vakkennis van zowel binnenhuisarchitectuur, tuinarchitectuur, kleur, vormgeving, materiaal en styling. Daarnaast moet deze professional de laatste trends kennen omtrent woon- en tuindesign.

Examens
Indien je alle onderstaande examens met succes hebt afgelegd, ben je een gediplomeerd Verkoopstylist / Lifestyle-adviseur

Binnenhuisarchitectuur

De Verkoopstylist heeft veel kennis van binnenhuisarchitectuur. 

Ruimtelijk inzicht, visuele communicatie, gevoel voor maat en verhoudingen, kleur- en materiaalkennis, alsmede het effectief benutten van ruimte zijn de belangrijkste criteria waarmee je in de toekomst gaat werken. Tevens zul je de trends moeten gaan volgen zodat je de do’s en de don’ts kent.

Interieurstyling

De Verkoopstylist heeft kennis van Interieurstyling. Je kunt met behulp van beperkte middelen een sfeer scheppen. Zichtbare effecten zonder ingrijpende verbouwingen, maar met behulp van onder andere kleur, materiaal, stoffen en accessoires.

Tuinarchitectuur

De Verkoopstylist heeft kennis van tuinarchitectuur: het ontwerpen en beheren van architectonische tuinen en parken. Daarnaast heeft de Verkoopstylist kennis van plant- en bodemsoorten, geografie, klimatologische omstandigheden en de (eventuele) beheersing daarvan, en kan hij/zij perspectief tekeningen maken.

Overige vaardigheden
Naast het behalen van je diploma Interieurstyling wordt van je verwacht dat je over de volgende vaardigheden beschikt om als gediplomeerd etaleur/eventstylist aan het werk te gaan.

Verkooptraining

De Etaleur heeft kennis van verkooptechnieken. Ook voor creatieve professionals is kennis van verkooptechnieken belangrijk. Creatieve mensen geven hier vaak te weinig aandacht aan. In totaal zijn er meer dan 20 verkooptechnieken.

Basiskennis Computer Tekenen

De Verkoopstylst heeft kennis van geautomatiseerd tekenen.