Direct naar inhoud

Veelgestelde vragen

Aanvullende info?

Hieronder staat het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord dat je zoekt er niet bij? Stel je vraag via onze zoekmachine of stuur een mail naar CreatiefNivo.

Hoe vraag ik een logincode aan?

Om in te kunnen schrijven voor examens dien je in eerste instantie in het bezit te zijn van een account. Deze kun je aanvragen door op 'Nu inschrijven' te klikken en daar de benodigde gegevens in te vullen. Zodra de aanvraag is ontvangen en verwerkt, krijg je twee e-mailberichten. Eén mail met de login naam en één mail met het wachtwoord. Met deze gegevens kun je inloggen en krijg je toegang tot je privégegevens en de inschrijfomgeving.

Hoe schrijf ik in voor een examen of Flextoets?

Wanneer je bent ingelogd in EMO (Examenmanagementomgeving), krijg je een welkomsttekst te zien. Hierna kies je voor de optie 'Inschrijven' onder het kopje "examens". Kies de opleider waar je de opleiding hebt gevolgd en vervolgens kun je het gewenste vak kiezen.

Hierna kies je een toetslocatie en kun je een voorkeursdatum invoeren. Het systeem geeft dan automatisch aan of er die gewenste dag een plaats beschikbaar is. Zodra je alle stappen hebt doorlopen, is de toets voor je geboekt en ontvang je direct een bevestiging per e-mail. Deze bevestiging is tevens je oproep. Je dient deze e-mail mee te nemen naar de toetslocatie.

De rekening wordt via de mail verstuurd en kun je tevens via je account downloaden. Betaal de rekening op tijd!

Wat is een Flextoets?

Bijna alle meerkeuze-examens van CreatiefNivo worden afgenomen als zogenaamde 'flextoetsen'. Kort gezegd is een flextoets een toets waarvan de afname flexibel is in tijdstip en locatie. Hieronder wordt dit nader uitgelegd.

Een Flextoets heeft vele voordelen. Je bent voor het doen van een examen niet meer afhankelijk van de datum, tijd en plaats die CreatiefNivo vaststelt. Je kan namelijk op elk gewenst moment een Flextoets afleggen (zolang er een toetsplek beschikbaar is). Je hebt dus niet maar twee of drie keer per jaar de mogelijkheid om een toets af te leggen, maar door de Flextoets heb je deze mogelijkheid dagelijks.

CreatiefNivo beschikt over ongeveer 35 toetscentra. In bijna iedere provincie is minimaal één centrum. Er is dus altijd een centrum in de buurt.

Je krijgt na afloop van het examen direct de uitslag mee. Dit is natuurlijk erg prettig. Je hoeft niet weken te wachten op de uitslag, zoals dat met schriftelijke toetsen gebruikelijk is.

Het Flextoetssysteem is bijzonder eenvoudig van opzet. Je beantwoordt de toetsvragen achter een computerscherm.

Hoe moet ik mijn toets annuleren?

Flextoets/Schriftelijke toets

Je dient jouw examen via jouw account te annuleren.

Indien je 6 werkdagen of meer voorafgaand aan de toets annuleert worden er 10% kosten in rekening gebracht. Indien je 5 werkdagen of minder voorafgaand aan de toets worden er 100% kosten in rekening gebracht. Ook indien er geen afmelding plaatsvindt worden er 100% kosten in rekening gebracht.

Via de account bestaat ook de mogelijkheid om tot 1 dag voode examendatum het examen om te boeken. Je kunt dan op een andere tijd en/of datum het examen op dezelfde locatie afleggen.

Praktijktoets


Je dient jouw examen online via jouw account te annuleren.

Indien je 6 werkdagen of meer voorafgaand aan de toets annuleert worden er 60% kosten in rekening gebracht. Indien je 5 werkdagen of minder voorafgaand aan de toets worden er 100% kosten in rekening gebracht. Ook indien er geen afmelding plaatsvindt worden er 100% kosten in rekening gebracht.

Wat moet ik doen als ik dyslexie heb?

Bij dyslexie zul je een geldige verklaring van een ter zake kundig specialist aan CreatiefNivo moeten overhandigen. Op basis hiervan krijg je de beschikking over 30 minuten extra tijd. Voor verdere stappen kun je contact opnemen met CreatiefNivo.

Hoe moet ik mij aanmelden voor een examen?

Het aanmelden/inschrijven voor een toets gebeurt online op deze site. De betaling is daaraan gekoppeld.

Scholen en bedrijven die intern groepen willen laten toetsen kunnen het beste contact opnemen met CreatiefNivo. De productuitvoerder zal dan samen met de klant bekijken wat de beste mogelijkheden zijn.

Wat is de examenstof?

Bij de volgende link wordt per module de examenstof beschreven. De examenstof is ook op te maken uit de eindtermen waarop de examens zijn gebaseerd.

Welke opleiding kan ik het beste volgen?

Via de volgende link zijn door CreatiefNivo aanbevolen opleidingen te vinden

Waar kan ik het examenreglement vinden?

Via onderstaande link kom je op de pagina 'Downloads uit. Hier kun je onder andere ons examenreglement vinden.

Wat kost een examen?

Voor de examens gelden specifieke prijzen. Via onderstaande link kom je op de pagina 'Downloads uit. Hier kun je onder andere onze tarievenlijst vinden.

Hoe weet ik wat ik fout heb gedaan?

Als je precies wilt weten welke vragen je goed/fout hebt gemaakt, dan kun je je eigen werk iedere vrijdagmiddag komen inzien. Hiervoor moet je wel even een afspraak maken met de klantenservice.

Er gelden de volgende aanvullende regels voor het inzien van eigen werk:

1. Je moet voor het examen als cijfer minimaal een 4,5 hebben behaald. Een verzoek om het examen in te komen zien bij een lager cijfer wordt afgewezen.

2. Je kunt per module maximaal eenmaal het examen komen inzien. Een verzoek om het examen vaker in te zien wordt afgewezen.

Welke hulpmiddelen mag ik meenemen naar het examen?

Voor de meerkeuze-examens geldt dat alleen gebruik mag worden gemaakt van een potlood. Bij de toetscentra is het niet toegestaan om eigen schrijfmiddelen mee te nemen, dit wordt uitgereikt.

Kijk voor een specifieke beschrijving van de hulpmiddelen bij het betreffende examen.

Ik heb al een diploma elders gehaald. Moet ik het examen nu nog een keer doen?

Nee, dat hoeft niet. CreatiefNivo heeft een vrijstellingsregeling hiervoor.

Meer informatie hierover vind je via onderstaande link.

Het waarmerken van mijn diploma, waar doe ik dat?

Indien je gebruik wilt maken van de vrijstellingsregeling, dan dien je een gewaarmerkt document van het andere examenbureau (waaruit blijkt wanneer en welk onderdeel je hebt afgelegd met welk onafgerond cijfer) naar CreatiefNivo op te sturen.

Het gaat erom dat CreatiefNivo ervan overtuigd moet zijn dat het betreffende document origineel is.

Het waarmerken kan derhalve op drie manieren:
1. Ga met je origineel naar een notariskantoor en vraag of men een gewaarmerkte kopie wil maken.
2. Ga met je origineel naar het gemeentehuis en vraag of men een gewaarmerkte kopie wil maken.
3. Ga met je origineel naar CreatiefNivo. Wij controleren of het inderdaad origineel is en maken  een kopie voor onze administratie.
Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee!

Waarom krijg ik na afloop van mijn Flextoets niet te zien wat ik fout heb gedaan?

Bij CreatiefNivo begrijpen we dat het voor kandidaten fijn is wanneer ze direct inzage hebben in, of een overzicht krijgen van, de vragen die zij fout hebben beantwoord. Helaas is het niet mogelijk om dit aan te bieden. Daarmee loopt CreatiefNivo het risico dat examenvragen binnen korte tijd "op straat komen liggen" en daarmee onbruikbaar worden. Dat is een risico dat CreatiefNivo niet kan lopen, omdat daarmee onafhankelijke en objectieve examinering in gevaar komt.

Wil je zien welke vragen je fout hebt gedaan, dan dien je daarvoor contact op te nemen met onze klantenservice. Inzage is mogelijk tot zes weken na de uitslag!